הדברת מסעדות

מסעדה היא מקום שמושך מזיקים שונים ומכרסמים הרבה יותר ממבנה רגיל.

המצאות של מזיקים במסעדה עלולה לגרום לנזק למזון, להעברת מחלות ולנזק תדמיתי של סועדים שפשוט לא יבואו ויפרסמו את הנזק בכל מקום.

מסעדה מושכת מזיקים מסוגים שונים כמו תיקן אמריקאי, תיקן גרמני, ג'וקים, עכברים, חולדות, נמלים, זבובים ויתושים.

בחלק מהמזיקים ניתן לטפל לבד.

בזבובים למשל אפשר לטפל על ידי פיזור מלכודות זבובים שמושכות אותם.

טיפול ביתושים הוא באחריות הרשות המקומית אבל מסעדה צריכה לדאוג שלא ישארו באזור שלה מים עומדים שהם מדגרת יתושים.

לטיפול בשאר המזיקים צריך מדביר מורשה עם רישיון בתוקף של המשרד להגנת הסביבה.

הדברת מכרסמים

עכברים וחולדות הם מכרסמים שמעבירים מחלות ועלולים לפגוע במזון שמגיע למסעדה ובכל מיני תשתיות.

נוסף לזה הם גם לא נעימים למראה.

הדברה שלהם צריכה להיות על ידי רעל תקני מתאים לשימוש באזורים של בני אדם (בשונה מרעל חקלאי) וגם על ידי פיזור מלכודות במקומות מתאימים.

החולדות והעכברים אוכלים את הרעל ומתים אחרי כמה ימים שבהם הוא משפיע. ההשפעה איטית כדי שהם לא יקשרו את האוכל לרעל.

אחרים נתפסים במלכודות והמדביר משחרר אותם רחוק.

הדברת חולדות ועכברים חיונית למסעדות ומקומות שמטפלים באוכל כי הנזק שלהם עלול להיות גדול.

הדברת ג'וקים

גוק'ים אוהבים מקומות חשוכים ולחים.

הג'וקים מתחלקים ל2 סוגים שזה התיקן הגרמני שהוא קטן והתיקן האמריקאי הגדול.

ריסוס ג'וקים נעשה בביובים על ידי הרמת מכסי הביוב וגם בכל המקומות שבהם הם עוברים וזה במיוחד על הפאנלים של הבית.

במסעדה ג'וקים יכולים להגיע כל הזמן יחד עם אספקת המזון הטריה.

הדברת נמלים

יש נמלים מכמה סוגים שיכולות להיות במסעדה.

לכל נמלה יש את חומר ההדברה שמתאים לה.

כדאי לקרוא למדביר שיזהה את הנמלה ובהתאם לזה יעשה טיפול.

 

טיפים לשמירה על מסעדה נקיה ממזיקים

1.קודם כל שמירה על ניקיון שזה אומר ניקיון של המטבח בסוף כל יום עבודה, שטיפה של כל הכלים והאביזרים כמו מערבלים או מכונות חיתוך מזון ושטיפה של הרצפה ושל כל השולחנות.

2.הקפדה על הרחקת כל הפסולת לפחים ועל פחים סגורים

3.סגירת פתחים שמהם עלולים לבוא מזיקים כמו חולדות או עכברים

4.סגירת כל חומרי הגלם במקרר או במחסן, לא משאירים אריזות פתוחות

5.מזיקים עלולים להגיע למסעדה גם מבחוץ, למשל במשלוחים של פירות וירקות. כדאי לנסות לבדוק את המשלוחים ולראות שכל מה שבא טרי.

6.במקרה של חשד להמצאות מזיקים כמו למשל ניילון של אוכל מאוחסן קרועים או מכורסמים כדאי להזמין מדביר מורשה במהירות כדי לראות שאין חולדות או עכברים מסתובבים.

7.כדאי לעשות לעסק הדברה מונעת שבה המדביר מגיע ומבצע ריסוס בביוב, פיזור מלכודות ופתיונות לחולדות ועכברים ובדיקה שאין עוד מזיקים.

מאת: פלג הדברות